Японія почала клінічні випробування нової вакцини від коронавірусу

У Японії компанія-стартап у галузі біотехнологій VLP Therapeutics Japan почала клінічні випробування вакцини проти коронавірусу на базі інформаційної або матричної РНК

Журналіст стрічки новин
Японія почала клінічні випробування ново…
Фото: Рixabay

Цей препарат вимагає менших доз, ніж подібні вакцини, які існують наразі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на NHK.

Як і вакцини компаній Pfizer-BioNTech і Moderna, експериментальна японська вакцина створена на базі технології мРНК, що дозволяє передачу генетичної інформації.

Препарат містить інструкції у мРНК із самовідтворення впродовж певного періоду. Таким чином для досягнення бажаного результату вистачить і менших доз.

Перша стадія клінічних випробувань стартувала в лікарні університету Оїта на південному заході Японії ще минулого вівторка, 12 жовтня. Це вже п'ята компанія в Японії, яка проводить клінічні випробування виробленої всередині країни вакцини від коронавірусу.

VLP Therapeutics Japan сподівається на те, що вакцина буде доступна для використання до кінця 2022 року.

Нагадаємо, на початку вересня американська компанія Novavax повідомила про початок попередніх випробувань нової вакцини, яка буде захищати від коронавірусу і грипу. В них візьмуть участь 640 людей віком від 50 до 70 років, які перехворіли коронавірусом, або отримали вакцину за вісім тижнів до дослідження.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme