Японські вчені навчились створювати штучні виміри

Вчені з Японії розробили метод створення штучних вимірів. Він має допомогти у вивченні фундаментальних законів Всесвіту й покращити існуючі обчислювальні пристрої

Журналіст стрічки новин
Японські вчені навчились створювати штуч…
Фото: Рixabay

У топологічній фотоніці дослідники навчились створювати додаткові вимірювання системи, що дозволяють збільшувати кількість ступенів свободи та по-різному маніпулювати властивостями, які раніше недоступні.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Phys Org.

Зокрема, науковці виготовили синтетичний вимір на кремнієвому кільцевому резонаторі, використовуючи підхід, який дозволяє створювати кремнієві чіпи. Вони створили кільцевий резонатор, який використовує напрямні для управління та поділу світлових хвиль відповідно до певних параметрів, таких як ширина смуги пропускання.

Пристрій створив вимірну властивість – синтетичний вимір, – який дозволив дослідникам отримати інформацію про решту системи. Наразі він містить лише одне кільце, однак автори відзначають, що можна скласти більшу кількість кілець для каскадних ефектів та швидкої характеристики оптичних сигналів.

Нагадаємо, дещо раніше вчені створили екологічний пластик з цукру. Ця робота відкриває перспективи для створення екологічно чистих пластмас з регульованою швидкістю розкладання без шкоди для механічних характеристик.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme