Японські вчені розробили маски, які виявляють коронавірус

Вчені з Університету префектури Кіото (Японія) розробили маски, які світяться під ультрафіолетом, якщо на них є сліди коронавірусу (COVID-19)
 

Журналіст відділу новин
Японські вчені розробили маски, які вияв…
Фото: Kyodo News

Зараз команда коронавірусних науковців очікує на дозвіл від японського уряду, щоб розпочати продаж масок вже наступного року.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на Kyodo News.

Президент вишу Ясухіро Цукамото сподівається, що маски запропонують користувачам простий спосіб перевірити, чи заразилися вони коронавірусом.

Повідомляється, що для виготовлення масок використовуються антитіла зі страусиних яєць. У лютому минулого року команда вчених ввела самкам страусів неактивну форму коронавірусу, та виділила антитіла з яєць, які вони відклали.

Потім команда розробила спеціальний фільтр, який поміщається у маску. Фільтр можна вийняти та обприскати флуоресцентним барвником, що містить антитіла до коронавірусу з яєць страуса. Якщо вірус присутній, фільтр буде світитися під ультрафіолетовим світлом.

Нагадаємо, 25 грудня 2020 року група інженерів с США, Мексики та Китаю створили браслет SprayCare, який може розпорошувати антисептик на 1,5 метра.

28 листопада 2021 року фахівці з Аріельського університету в Ізраїлі розробили спосіб знищення коронавірусу та інших поліовірусів на відкритих поверхнях усього за дві секунди.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme