Китайські вчені відкрили антитіло для розробки універсальної вакцини від коронавірусу

Китайські вчені з Інституту вірусології та Медичної школи Чжуншань в Гуанчжоу відкрили антитіло для розробки універсальної вакцини від COVID-19
 

Журналіст відділу новин
Китайські вчені відкрили антитіло для ро…
Фото: ЕРА

Вчені стверджують, що моноклональне антитіло 35B5 може ефективно нейтралізувати різні штами коронавірусу.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на профільний ресурс bioRxiv.

"Антитіло 35B5 виявили в ході дослідів із застосуванням кріоелектронного мікроскопа. Зокрема, воно діє виключно на унікальну частину коронавірусу, яка не змінюється в процесі мутації", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що антитіло 35B5 отримали з крові пацієнта, який переніс хворобу у важкій формі.

Вчені вважають, що цей факт дозволить створити універсальну вакцину, яка буде захищати від різних штамів, в тому числі від недавно виявленого "Омікрона".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що вчені вивчають новий штам коронавірусу B.1.1.529 після виявлення випадків зараження ним у Південній Африці. Новий варіант має 32 мутації.  Науковці стверджують, що мутації цього COVID-штаму можуть вплинути на здатність вірусу інфікувати клітини та поширюватись та ускладнюють атаку імунних клітин на патоген. Крім того, щонайменше дві мутації цього варіанта COVID-19 збільшують інфекційність та знижують розпізнавання антитіл.

26 листопада перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу зафіксували у Європі. Інфікованою новим штамом COVID-19 виявилася людина, яка приїхала до Бельгії з-за кордону. 

26 листопада Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу, виявлений у Південній Африці, Omicron ("Омікрон"). За попередніми даними, цей варіант може бути небезпечнішим, аніж попередні.

26 листопада фармацевтичні компанії BioNTech і Pfizer почали тестувати свою спільну розробку – вакцину від коронавірусу проти нового варіанту COVID-19.

29 листопада американська біотехнологічна компанія Moderna почала розробляти вакцину, що зможе протистояти нещодавно виявленому штаму коронавірусу "Омікрон".

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme