"Йдемо до піка": У Раді прогнозують 70 тис. нових COVID-випадків на добу

В Україні кілька тижнів поспіль суттєво зростає захворюваність на коронавірус. Вже найближчим часом кількість нових випадків може сягнути 70 тисяч на добу
 

Журналіст стрічки новин
"Йдемо до піка": У Раді прогнозують 70 т…
Фото: Facebook "Слуги народу"

За словами голови Комітету ВР з питань здоров'я нації Михайла Радуцького, Україна поступово рухається до піка COVID-захворюваності. Він буде такий же, як у низці країн Європи.

"Наш рівень вакцинації сьогодні не дозволяє, на жаль, повністю скасувати (карантин, – ред.). Ми працюємо в адаптивному карантині. Я точно переконаний, що локдаун зараз не потрібний, навіть якщо ми будемо мати... А ми будемо мати, як показує статистика інших країн, і 50, і 60, і 70 тисяч хворих на добу. Ми йдемо до піка. Цей пік буде такий як у Німеччині, і у Франції - до 400 тисяч на добу. Але там населення більше. Я у відсотках кажу..." – сказав Радуцький в ефірі "Твій вечір", пише Depo.ua.

Нардеп наголосив, що в Україні не сталося колапсу медичної системи під час із жодної хвиль коронавірусу. Це показало ефективність адаптивного карантину, який діє в Україні щонайменше до 31 березня 2022 року.

Нагадаємо, що напередодні глава МОЗ Віктор Ляшко розповів, коли українцям очікувати спад заражень на коронавірус. 

Також він повідомив, що в Україні зараз спостерігається високий рівень інтенсивності епідемічного процесу гострих респіраторних вірусних інфекцій, тому є ризик одночасно захворіти на коронавірус та грип. Обидва збудники можуть призвести до появи пневмонії, дихальної недостатності та мати тривалі наслідки для здоров’я.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme