"З хворої голови на здорову": Путін відповів на звинувачення в причетності до "білоруських" мігрантів

Президент Росії Володимир Путін відповів на звинувачення в причетності Москви до напливу мігрантів до Євросоюзу та ситуації, яка склалася на кордоні Польщі та Білорусі
 

Михайло Хомченко

За його словами, звинувачення Росії у "мігрантській кризі" – це, нібито, спроба "перевести проблеми з хворої голови на здорову".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

"Коли ми чуємо заяви або звинувачення на нашу адресу, хочу всім сказати: займіться своїми внутрішніми проблемами, не перекладайте ні на кого свої власні питання, які підлягають вирішенню вашими відомствами відповідного напрямку", – заявив Путін.

На його думку, ці звинувачення залишаться на совісті тих, хто їх озвучує.

"Послухайте, я вже сказав: ми абсолютно не маємо до цього ніякого відношення, просто зовсім! А чому хтось про це говорить? Ну, це на їх совісті. Це просто бажання перевести проблеми з хворої голови на здорову", – додав Путін.

Як відомо, 13 листопада міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що міграційну кризу спровокував Путін, і це частина гібридної війни.

У свою чергу європейські лідери просили Путіна вплинути на Білорусь, щоб покласти край міграційній кризі, але він відмовився.

Нагадаємо, 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада військовослужбовці 61-ї окремої піхотної єгерської бригади, яка входить до складу Сухопутних військ ЗСУ й нині несе службу в лісовій та болотистій місцевості, заявили, що будуть жорстко діяти щодо мігрантів, які намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua