UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кризу на кордоні Польщі і Білорусі спровокував Путін, – Монастирський

Міграційну кризу на польсько-білоруському кордоні спровокував президент Росії Володимир Путін

Редактор стрічки новин
Кризу на кордоні Польщі і Білорусі спров…
Фото: МВС

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вважає ситуацію з біженцями у Білорусі частиною гібридної війни, яку веде Росія.

Про це міністр заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна 24", передає Depo.ua.

"На кордоні Польщі і Білорусі – це не біженці. Біженці – це ті, хто тікають від небезпеки. Зараз, у тих країнах звідки ці люди, немає загроз. В 2015 році в Сирії та Іраку йшли бойові дії, люди рятували свої життя. Зараз ми спостерігаємо загострення ситуації і штучно спровоковану кризу. Автор якої – Путін. Це частина гібридної війни та агресії, яку Україна відбиває восьмий рік поспіль. Метою цієї кризи є не Польща, а весь Європейський Союз", – сказав він.

Очільник правоохоронного відомства України закликав українців дотримуватись єдиної позиції щодо ситуації з мігрантами у Білорусі.

"Я закликаю всіх громадян бути єдиними – не може в цій ситуації бути різних точок зору. Це війна! Тисячі людей спрямовують до кордонів ЄС. Переконаний, що наш кордон – це символічний кордон Європи. Наше завдання його боронити", – наголосив він.

Монастирський також розповів, що нещодавно  інспектував потенційно небезпечну ділянку україно-білоруського кордону.

"Там я бачив всі підрозділи МВС, але не бачив одного – кордону. Це велика трагедія, бо однією з ознак справжньої держави є кордон. Завдання МВС – побудувати нарешті справжній рубіж держави. На наступний рік ми запланували інженерне облаштування кордону на україно-російській та на україно-білоруській ділянці кордону", – наголосив очільник МВС.

Він висловив переконання, що "будівництво державного рубежу – це загальнодержавна справа, без поділів на політичні прапори. Бо він будується за кошти платників податків".

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи міграційну кризу у Білорусі, заявив, що Росія розпочала новий етап гібридної війни проти всієї Європи. 

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, у МВС визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною.

Повідомлялося також, що кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції.

Читайте також: Єгері і тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme