"Немає жодної міграційної кризи в Білорусі": Кулеба заявив про новий етап гібридної війни Росії проти Європи

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Росія розпочала новий етап гібридної війни проти всієї Європи

Журналіст відділу новин
"Немає жодної міграційної кризи в Білору…
Фото: Прес-служба МЗС

За словами Кулеби, в Білорусі нині немає жодної "так званої міграційної кризи".

Про це він заявив під час брифінгу 12 листопада, передає Depo.ua.

"Окреме питання, про яке варто сьогодні поговорити – гібридна криза в Європі, яку ми зараз всі спостерігаємо. Росія розпочала новий етап гібридної війни. У хід пішли різні типи гібридної зброї. Газ, міграційні потоки, залякування, пропаганда. Давайте домовимося, що немає зараз жодної так званої міграційної кризи в Білорусі. Є гібридна війна Росії проти Європи", – наголосив Кулеба.

Він зазначив, що мета Москви полягає в тому, щоб створити проблеми та змусити решту світу вирішувати їх спільно з собою.

"І ми працюємо, і всередині країни, і назовні над максимальною мобілізацією наших партнерів і мобілізацією наших можливостей ефективно протидіяти цій гібридній кризі", – підсумував Кулеба.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький не виключає, що нелегальні мігранти можуть спробувати пройти через територію України. За його словами, уряд Польщі вже зараз вживає відповідних заходів для зміцнення кордонів.

В українському МВС вже готуються до можливого прориву кордону. За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, у МВС визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною.

Повідомлялося також, що кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції.

Читайте також: Єгері і тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme