З таборів у Сирії звільнені 22 українці, – Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про звільнення 22 громадян України з таборів у Сирії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
З таборів у Сирії звільнені 22 українці,…
Фото: Telegram Людмили Денісової

Йдеться про чотирьох жінок та 18 дітей, які повернулися до України з табору для біженців "Родж" у Сирії.

Про це Денісова написала у своєму Telegram-каналі, інформує Depo.ua.

Зазначається, що вона відкрила провадження за звернення родичів людей, які перебувають у таборах для біженців.

"У його рамках неодноразово зверталась до Міністерства закордонних справ України, Ради національної безпеки і оборони України, Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо сприяння у поверненні українців та їхніх дітей із таборів "Аль-Хол" та "Родж" до України", – написала Денісова.

За її словами, 19 жовтня за координації президента Володимира Зеленського та мобілізації відповідних державних органів і служб завершилась чергова операція з повернення в Україну співгромадян.

"Наразі робота з визволення українських громадян триває. Родини, які вже вивезені з табору "Аль-Хол", перебувають у режимі очікування повернення в Україну через карантинні заходи", – підкреслила Денісова.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про звільнення 22 громадян України з таборів у Сирії

Нагадаємо, у 2020 році ЗМІ повідомляли, що щонайменше 25 громадянок України разом з 35 дітьми, яких утримують в Сирії в таборах для біженців закритого типу, хочуть повернутись на батьківщину. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme