UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

За 50 км від України: ЗМІ опублікували нові супутникові знімки військ РФ (ФОТО)

Приватна американська компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові знімки деталей російських військових маневрів поблизу українсько-білоруського кордону

Журналіст відділу новин
За 50 км від України: ЗМІ опублікували н…
Фото: Maxar Technologies

Йдеться про військові підрозділи, озброєні ракетами, реактивними системами залпового вогню та штурмовиками.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що знімки було зроблено напередодні оголошених Росією та Білоруссю спільних навчань "Союзна рішучість-2022", спрямованих на "тренування для відбиття нападу на південні кордони" їхнього альянсу.

Згідно зі знімками від Maxar Technologies, військові підрозділи, озброєні ракетами, реактивними системами залпового вогню та штурмовиками, розгорнулися в Білорусі у трьох місцях неподалік кордону з Україною: Єльську, Речиці та Лунинці.

Всі ці точки перебувають у межах близько 50 кілометрів від українського кордону.

Супутникові знімки зафіксували, зокрема, 15 штурмовиків Су-25 і ЗРК С-400 на аеродромі Лунинець, а також ракети SS26 і реактивні системи залпового вогню поблизу Єльська.

Нагадаємо, дещо раніше у російському Міноборони показали польовий табір своїх військових у Білорусі. У відомстві зазначили, що російські військові завершили розгортати табір 1 лютого.

2 лютого війська Росії та Білорусі взялись перевіряти сили реагування Союзної держави. Йдеться про старт етапу бойового злагодження.

Довідка: Перевірка сил реагування Союзної держави відбувається у два етапи.

На першому етапі "навчань", який триватиме до 9 лютого, на території Білорусі буде створено угруповання військ. Планується також організація охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап триватиме з 10 до 20 лютого. В його межах планується відпрацювати відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів Союзної держави.

Читайте також: Росія заявляє про відведення військ: Чи можна Україні перевести подих

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme