"Не плануємо здійснювати і не очікуємо жодних провокацій": Резніков звернувся до білорусів на тлі навчань з РФ

Міністр оборони Олексій Резніков звернувся до офіційного Мінська на тлі білорусько-російських навчань неподалік кордонів України

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
"Не плануємо здійснювати і не очікуємо ж…
Фото: Прес-служба МВС

Україна, за словами Резнікова, не планує здійснювати жодних провокацій відносно Білорусі і не очікує жодних провокацій з боку РБ.

Про це він заявив під час брифінгу, передає Depo.ua.

"Що стосується Білорусі. Звісно, ми спостерігаємо. Наша увага сконцентрована щодо майбутніх навчань на території Білорусі білорусько-російських Збройних сил… Сьогодні їх активна фаза вже має розпочатися. Ми очікуємо, що це буде декілька тисяч осіб (братимуть участь у цих навчаннях). Відповідно, переважно це частини зі Східного та Центрального військових округів", – розповів Резніков.

Він додав, що і українські Збройні сили, і прикордонники, і Нацгвардія, і поліція, і Служба безпеки готові до будь-якого розвитку подій.

"Ми спостерігаємо у всіх п'ятьох областях, які межують із дружньою для нас Республікою Білорусь. Відповідно, ми адаптовані до зміни ситуації", – пояснив міністр.

Водночас він наголосив, що, на думку української влади, між Києвом і Мінськом "не існує жодних підстав для ворожнечі і недружнього непорозуміння".

"Ми б хотіли, щоб у Мінську нас почули… Ми маємо надію, що перебування там російських військ носитиме тимчасовий характер і вони після навчать вийдуть з території Білорусі. Це, напевно, в інтересах саме незалежності й суверенності РБ", – підсумував Резніков.

Нагадаємо, дещо раніше у російському Міноборони показали польовий табір своїх військових у Білорусі. У відомстві зазначили, що російські військові завершили розгортати табір 1 лютого.

2 лютого війська Росії та Білорусі взялись перевіряти сили реагування Союзної держави. Йдеться про старт етапу бойового злагодження.

Довідка: Перевірка сил реагування Союзної держави відбувається у два етапи.

На першому етапі "навчань", який триватиме до 9 лютого, на території Білорусі буде створено угруповання військ. Планується також організація охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап триватиме з 10 до 20 лютого. В його межах планується відпрацювати відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів Союзної держави.

Читайте також: Росія заявляє про відведення військ: Чи можна Україні перевести подих

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme