"Це нонсенс": Резніков відповів Лукашенку на його марення про загрозу з боку України

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що усі заяви щодо військової загрози України Білорусі є нонсенсом

Журналіст стрічки новин

Так він відповів на заяву де-факто президента РБ Олександра Лукашенка, що "Україна першою почала стягувати війська" до кордонів з Білоруссю.

"Підкреслюю, що жодних загроз Білорусі з боку України не існує в принципі. Це нонсенс. У нас дуже теплі почуття до білоруського народу, і будь-які силові дії проти Білорусі суперечать інтересам України. Хочу, щоб у Мінську це теж почули", – наголосив міністр під час години запитань до уряду в парламенті 28 січня, пише Depo.ua.

Резніков зауважив, що абсолютним нонсенсом також є звинувачення України у начебто підготовці до якихось збройних провокацій на Донбасі.

"Ми послідовно зміцнюємо нашу оборону, але ми чітко дотримуємося зобов'язань і розглядаємо сценарій політико-дипломатичного врегулювання як базового", – повідомив міністр оборони.

Нагадаємо, минулого тижня Росія відправила до Білорусі два дивізіони С-400 з Далекого Сходу. Там заявили, що вони направлені на навчання до Білорусі.

Раніше стало відомо, що Росія і Білорусь проведуть раптову перевірку сил реагування Союзної держави перед запланованими навчаннями. У Генштабі Білорусі це пояснили тим, що стурбовані нарощування військового контингенту біля їхніх кордонів.

Водночас сам Лукашенко заявляє, що бачить військову загрозу саме від України та буде робити кроки, щоб захиститися від неї. Він упевнений, що українські політики перебувають під впливом та управлінням іноземних агентів, тому їхні рішення та дії складно передбачити.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme