Лукашенко придумав, що "Україна першою почала стягувати війська" до кордонів з Білоруссю

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна першою почала "нарощувати військовий контингент" на кордоні між країнами

Журналіст стрічки новин
Лукашенко придумав, що "Україна першою п…
Фото: Офіс президента України

Він також заявив, що на кордоні з Білоруссю нібито відбувається концентрація військ Латвії, Литви та Польщі.

Про це Лукашенко сказав на нараді з білоруськими прикордонниками, пише Depo.ua із посиланням на Telegram-канал "Пул Першого".

Так, він заявив, що спільні російсько-білоруські навчання "були оголошені давно".

"Цього року проведемо навчання на півдні нашої Білорусі. Це ще для нас важливо, тому що нам доведеться там розгорнути контингент білоруської армії", — розповів президент.

Лукашенко каже, що такі кроки "не пов'язані з ніякою окупацією".

"Ми просто хочемо захистити наш південний кордон, а подібним політикам (які звертають увагу на маневри російських та білоруських військ, – ред.) варто звернути увагу не лише на концентрацію військ на кордоні Латвії, Литви та Польщі, а й України. Не ми першими почали звертати увагу на південний наш кордон. Українці почали стягувати війська, не розумію навіщо…" — сказав Лукашенко.

Нагадаємо, минулого тижня Росія відправила до Білорусі два дивізіони С-400 з Далекого Сходу. Там заявили, що вони направлені на навчання до Білорусі.

Раніше стало відомо, що Росія і Білорусь проведуть раптову перевірку сил реагування Союзної держави перед запланованими навчаннями. У Генштабі Білорусі це пояснили тим, що стурбовані нарощування військового контингенту біля їхніх кордонів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme