За "Дом" із Пальчевським та оновлений телеканал "Рада" українці заплатять зі своїх кишень, – ЗМІ 

За перетворення парламентського каналу "Рада" на інформаційний, а каналу для окупованих територій "Дом" – на всеукраїнський доведеться заплатити із податків українців 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
За "Дом" із Пальчевським та оновлений те…
Фото: depositphotos

Зокрема, модернізація телеканалу "Рада" обійдеться країні у понад 320 мільйонів гривень. А за наповнення новим контентом телеканалу "Дом" доведеться викласти 100 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Детектор медіа". 

Журналісти стверджують, що за наявною у них інформацією телеканал "Дом", який пов'язують із президентом України Володимиром Зеленським, буде російськомовним. А "Раду" планують переформатувати у гламурний інформаційний канал за концепцією Олексія Семенова.

У державному бюджеті для "Ради" виділили 378 мільйонів гривень. Керувати переформатуванням буде запрошений на кілька місяців старт-менеджер Олексій Семенов, який раніше запускав "112", перезапускав NewsOne та Прямий канал.

На платформу іномовлення виділили 362 мільйони гривень. У листопаді та грудні 2021 року канал "Дом" почав активно проводити тендери на "Прозорро" на створення нових програм — переважно розважального та соціального спрямування.

Телеканал уже провів тендер на розробку та створення соціальне шоу "Про життя з Андрієм Пальчевським", яке,за попередніми оцінками, обійдеться у 12 мільйонів гривень. 

Понад 4,5 мільйона гривень виділять на створення кулінарного реаліті-шоу тривалістю 30 випусків по 45 хвилин "Моя дружина рулить".

3,3 мільйона гривень виділено на створення соціальної програми "Саджати будемо" (тривалістю 52 випуски по 50 хвилин) Володимира Крупника.

Ще 3,2 мільйона піде на інтелектуально-розважальне шоу "Битва шкіл" (32 випуски по 45 хвилин) виробництва ТОВ "Сан філмс".

Півтора мільйона гривень піде на створення щотижневого політичного токшоу "Дисиденти". 

Півтора мільйона витратять на щотижневе політично-гумористичне шоу "Просмажка".

А найдорожчим проектом має стати  інформаційно-розважальне шоу "Ранок Дома" за 13,6 мільйона гривень.

Нагадаємо, раніше віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко спростував інформацію про поєднання телеканалу "Рада" ще з двома. Головні зміни, які передбачає реформування "Ради", стосуються якості картинки та запуску ток-шоу.

Читайте також: Хто замінить олігархів: Чи стане українське телебачення копією російського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme