За два дні "Дія.City" отримала понад 40 заявок

Долучитися до проекту "Дія.City", який створює сприятливі умови для розвитку ІТ-бізнесу, виявили бажання уже 44 компанії

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
За два дні "Дія.City" отримала понад 40…
Фото: Мінцифри

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що на вступ до "Дії.City" подали заявки 44 компанії.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua.

"Ми отримали відчутний фідбек - зараз заявки подали вже 44 компанії! Дуже радий такому результату та вдячний кожному за довіру!" – написав Федоров.

Він зазначив, що першу заявку отримали прямо під час презентації "Дії.City" від суперстартапу Reface, продуктової компанії з України, яка стала першою у світовому App Store.

"Сергій Токарєв, IT-бізнесмен, інвестор Reface, був одним із тих, хто вірив у "Дія.City" із самого початку. Другу заявку ми отримали від Roosh, дуже крутої компанії, яка інвестує та створює продукти на основі штучного інтелекту", – додав міністр.

Дія.City

Нагадаємо, 8 лютого в Україні запустили проект Дія.City – одну з найкращих податкових систем у світі. Президент Володимир Зеленський заявив, що запуск "Дії Сіті" зробить Україну привабливою для ІТ-компаній та стартапів, що допоможе нашій країні стати найбільшим ІТ-хабом Європи.

Раніше віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, як "Дія City" мотивує компанії офіційно працевлаштовувати людей. За його словами, головна мотивація для компаній перейти в "Дія City" – це робота "вбілу". 

Читайте також: ІТ під прицілом Мінцифри: Що не так із законопроектом "Дія.City"

Довідка: "Дія City" – спеціальний правовий та податковий режим, що створює сприятливі умови для розвитку ІТ-бізнесу, а також запроваджує комплекс стимулів для становлення України як високотехнологічної цифрової держави.

Основні засади функціонування: добровільний вступ, свобода діяльності (всі резиденти мають право самостійно обирати форми співпраці з третіми особами), невтручання держави, презумпція правомірності діяльності резидентів, стабільність (спеціальний режим запроваджується щонайменше на 25 років), екстериторіальність – режим діятиме в будь-якому куточку країни.

Складові "Дія City": сприятлива податкова система – податок на прибуток 18% або податок на виведений капітал 9%, ЄСВ на рівні 22% з мінімальної зарплати, ПДФО 5% та військовий збір 1,5%; гнучкі форми співпраці з IT-спеціалістами – гіг-контракти, що поєднують переваги фрилансу та соціальні гарантії; гарантії захисту інтелектуальної власності; елементи англійського права, що спрощують доступ до інвестицій; гарантії захисту особи та власності від неправомірного втручання силовиків.

Спеціальний режим функціонуватиме паралельно з чинними умовами розвитку ІТ. Завдяки "Дія City" ІТ-компанії сплачуватимуть менші податки, зможуть будувати прозору корпоративну структуру, матимуть кращий доступ до інвестицій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme