За два роки роботи у Раді кожен п'ятий "слуга" опинявся у центрі гучного скандалу, – КВУ

За два роки понад 50 народних депутатів з партії "Слуга народу" опинялися у центрі скандалів 

Редактор стрічки новин
За два роки роботи у Раді кожен п'ятий "…
Фото: Прес-служба "Слуги народу"

Два роки роботи Верховної Ради IX скликання охарактеризувалися значною кількістю публічних скандалів, пов’язаних із народними депутатами "Слуги народу" – фігурантом гучного скандалу став кожен п’ятий депутат монобільшості

Йдеться про 53 народних депутатів. Серед лідерів за кількістю публічних скандалів – Микола Тищенко, Олександр Дубінський, Євген Шевченко, Максим Бужанський, Давид Арахамія, передає Depo.ua з посиланням на сайт громадської організації "Комітет виборців України".

Зазначається, що серед основних причин скандалів – проросійські заяви депутатів "Слуги народу", неетична поведінка, а також звинувачення в корупції.

Голова КВУ Олексій Кошель наголосив, що така кількість публічних скандалів як для однієї фракції Верховної Ради є безпрецедентною.

"Попри обіцянки Володимира Зеленського прощатися зі скандальними депутатами, більшість з них досі є членами фракції. Деякі політики спромоглися потрапити відразу в декілька гучних скандалів за два роки роботи в парламенті. Серед можливих причин такої ситуації – формування виборчого списку на парламентських виборах не на основі професійних якостей кандидатів, а завдяки особистим симпатіям. В результаті в парламент потрапили десятки осіб, які ніколи раніше не займалися політикою і не розуміють основ публічної комунікації", - зазначив глава КВУ.

Він додав, що велика кількість скандалів не лише знижує довіру громадян до дій влади, але й загалом негативно позначається на ставленні до парламенту.

Нагадаємо, нещодавно оскандалився голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Зокрема, він вислови думку, що Україна могла б "шантажувати весь світ", якби зберегла ядерний потенціал. На його думку, підписання Будапештського меморандуму стало "фатальною помилкою" України. 

Також 4 липня у Києві затримали скандального "слугу" Євгенія Брагара, який нібито мав ознаки наркотичного сп'яніння. Сам Брагар заявив, що відмовився давати хабар патрульним поліцейським після того, як вони зупинили його автомобіль зупинили. Згодом стало відомо, що Національна поліція скасувала адміністративний протокол, а поліцейських, які його складали, покарали через вимкнені нагрудні камери. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme