До другого найнижчого: Moody's понизило рейтинг Росії

Агентство Moody's змінило суверенний кредитний рейтинг країни-окупанта Росії з B3 до Ca, тепер країну відділяє від дефолту лише одна сходинка

Ірина Жукевич
Журналіст
До другого найнижчого: Moody's понизило…
Фото: Pixabay

Так, Росії присвоїли кредитний рейтинг Ca з негативним прогнозом. Зобов'язання з таким рейтингом є дуже спекулятивними і, ймовірно, у процесі або дуже близькі до дефолту, з малою перспективою повернення основної суми та відсотків.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Moody's, передає Depo.ua.

Зазначається, що найнижчий можливий рейтинг за оцінкою агентства – С, його отримують емітенти, які оголосили дефолт. Зниження рейтингів зумовлено втратою контролю над резервами Центрального банку Росії, що обмежить транскордонні платежі, в тому числі за обслуговування боргу за державними облігаціями. 

Негативний прогноз відображає значні ризики для макроекономічної стабільності, пов’язані з введенням суворих і скоординованих санкцій після вторгнення Росії в Україну, а також фінансові наслідки від затримок до погашення суверенного боргу та стресу в банківському та корпоративному секторі. 

"Високий рівень координації між західними країнами щодо введення широкомасштабних санкцій проти Росії у відповідь на вторгнення в Україну суттєво погіршив здатність Росії забезпечити своєчасне погашення своїх суверенних боргових зобов’язань", – повідомили в агентстві.

Так, Moody's очікує, що російська економіка скоротиться на 7% у реальному вимірі у 2022 році і знизиться ще у 2023 році. Постійне зниження курсу рубля матиме серйозні економічні наслідки у вигляді підвищення інфляції та зниження рівня життя.

Водночас буфера валютних надходжень від нафти та газу хоч і може стати пом’якшенням впливу санкцій, це не виключає високу ймовірність тривалого економічного зриву. Агентство допускає, при цьому, що наступні санкції перекриють і цей валютний канал для країни.

Нагадаємо, рейтингове агентство Standard & Poor's ухвалило рішення з наступного тижня виключити російські акції зі своїх стандартних фондових індексів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme