За статистикою, кожен п'ятий росіянин вважає катування нормою

Згідно з дослідженням "Левада-центру", 20% опитаних росіян вважають тортури допустимою формою покарання

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
За статистикою, кожен п'ятий росіянин вв…
Фото: Pixabay

Втім, дві третини опитаних заявили, що тортури неприпустимі за жодних обставин.

Про це повідомляє російське видання "Медуза" із посиланням на статистичне дослідження, інформує Depo.ua.

Зазначається, що 11% опитаних заявили, що людей можна катувати лише у виняткових випадках. Ще 9% вважають, що тортури можна застосовувати до тих, хто вчинив тяжкий насильницький злочин.

При цьому, майже 89% опитаних ніколи не були в ізоляторах або у місцях ув'язнення, ще у 4% є друзі або родичі, які перебували в СІЗО, КПЗ чи ІТТ.

Нагадаємо, 5 жовтня стало відомо, що правозахисна організація вивезла із Росії близько 40 гігабайтів відеозаписів із російських в'язниць та в'язничних лікарень. На цих відеозаписах, зроблених адміністрацією виправних закладів, видно, як співробітники Федеральної служби виконання покарань катують та ґвалтують засуджених. Особливо жорстокими, зазначили правозахисники, є відео катувань у туберкульозній лікарні Саратова.

Додамо, що на Росії катування засуджених адміністрацією колоній та в'язниць є давно розповсюдженою практикою. Дослідники теми пенітенціарних закладів Росії зауважують, що існує ціла неофіційна диференціація колоній – "чорні" та "червоні", "червоними" називають ті виправні заклади, де позиції засуджених дуже слабкі, а адміністрація регулярно вдається до найрізноманітніших катувань та принижень людей, які відбувають покарання.

Також нагадаємо, що катування та ґвалтування у військових частинах на Росії є досить розповсюдженим явищем.

Одним із найвідоміших випадків таких знущань став випадок із рядовим Андрієм Сичовим, якого зґвалтували та катуваннями довели до ампутації обох ніг.

Часто після пережитих принижень солдати вішаються або якимось іншим чином вкорочують собі віку.

Зокрема, тільки за чотири місяці (січень-квітень) 2019 року в російській армії загинуло 135 солдатів, з них 79 закінчили життя самогубством.

Читайте також: Зґвалтування і терор: Як дєдовщина розвалює російську армію зсередини

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme