Заборона російських фільмів та серіалів відповідає Конституції, – КСУ

Конституційний Суд підтвердив правомірність заборони російського кіноконтенту та фільмів за участю тих, хто внесений до списку осіб, які загрожують нацбезпеці

Журналіст відділу новин
Заборона російських фільмів та серіалів…
Фото: КСУ

Велика палата Конституційного Суду винесла своє рішення щодо відповідності Конституції України законів, які забороняють показ в Україні російських фільмів та серіалів.

У КСУ вирішили, що заборони внесені до законодавства є конституційними, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу КСУ.

Йдеться, зокрема, про:

заборону трансляція (демонстрування шляхом показу каналами мовлення) фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора;

заборону трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора та їхніх окремих дій, поширюється на фільми, вироблені та/або вперше оприлюднені (демонстровані) після 1 січня 2014 року".

Також Конституційний Суд зазначив, що заборона показу фільмів, телепередач та іншого контенту, якщо одним із їхніх учасників є людина, яка внесена до "Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці".

Нагадаємо, ще 22 квітня 2016 року в Україні набули чинності зміни до закону "Про кінематографію", згідно з якими забороняється демонстрація російських фільмів, не лише відзнятих після 1 січня 2014 року, але ї показаних після цієї дати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme