Загроза вторгнення РФ: Кулеба закликав українців не вірити "апокаліптичним прогнозам"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував різні сценарії вторгнення Російської Федерації на територію України

Ірина Костенко

Крім того, Кулеба закликав громадян не вірити апокаліптичним прогнозам різних ЗМІ, що ширяться у мережі останнім часом.

Про це він написав у своєму Twitter, передає Depo.ua.

Кулеба нагадав, що Україна має потужну армію та готова до будь-якого розвитку сценарію у разі можливого вторгнення агресора на територію нашої країни.

"Не вірте апокаліптичним прогнозам. В різних столицях прораховують різні сценарії, але Україна готова до будь-якого розвитку подій", – наголосив він.

За словами міністра, Україна, крім потужної армії, має безпрецедентну міжнародну підтримку та віру українців у свою державу.

"Це ворог має нас боятися, а не ми його", – підсумував Кулеба.

Нагадаємо, дещо раніше Кулеба заявив, що Росія здатна на все, аби спровокувати війну.

Тим часом міністр оборони України Олексій Резніков продовжує запевняти громадян, що на кордоні з Росією не спостерігається значної ескалації. Минулого тижня він заявляв, що українська розвідка уважно спостерігає за переміщеннями Збройних сил Росії, фіксує всі зміни, які відбуваються, і порівнює їх шляхом обміну даними розвідки наших країн-партнерів.

Однак нещодавно джерела видання The Washington Post серед американських чиновників та співробітників розвідки США повідомили, що Росія активніше стягує війська до кордонів з Україною, а дипломатія стає безсилою.

Водночас Резніков заявив, що не бачить "нагальних військових загроз з боку РФ". Він додав, що Київ не має наміру атакувати ані Крим, ані непідконтрольну частину Донбасу, оскільки там живуть українці й вони б за такого сценарію опинилися в небезпеці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua