Захист кордону: СБУ розпочала масштабні навчання майже по всій Україні

Співробітники Служби безпеки України проводять масштабні багатоетапні навчання у більшості регіонів країни

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Захист кордону: СБУ розпочала масштабні…
Фото: ssu.gov.ua

Метою навчань СБУ є удосконалення міжвідомчої взаємодії з протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт СБУ.

Зазначається, що під посиленим захистом – держкордон і стратегічні об’єкти.

Навчання проводять в умовах максимально наближених до реальних із використанням спеціальної техніки та озброєння. Через це в окремих районах можливе тимчасове обмеження переміщення пішоходів і транспортних засобів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо.

СБУ просить з розумінням поставитися до можливих тимчасових незручностей і належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців.

"Тренувальні заходи відбуваються у межах чинного законодавства та з неухильним дотриманням прав і свобод людини", – запевняють у службі.

Крім того, СБУ закликає громадян бути пильними і невідкладно повідомляти правоохоронців за телефоном 0 800 501 482, електронною поштою callcenter@ssu.gov.ua або іншим зручним способом щодо:

  • підозрілих осіб, які проявляють необґрунтований інтерес до військових об’єктів, будівель органів влади та об’єктів критичної інфраструктури, або здійснюють їх фото-, відеофіксацію;
     
  • підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів, особливо поблизу стратегічно важливих об’єктів;
     
  • виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження.

Нагадаємо, у січні Служба безпеки України провела навчання зі знешкодження умовних "терористів", які захопили літак з пасажирами та один з авіаційних об’єктів.

А перед цим на Чернігівщині Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБУ провела навчання з нейтралізації ворожої диверсійної групи поблизу північного кордону. Для викриття та знешкодження умовної диверсійно-розвідувальної групи учасники навчань провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів. У заключній фазі тренувань спецпризначенці провели успішну операцію із нейтралізації "диверсантів" у районі прикордонного пункту пропуску.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme