Захист Порошенка оскаржить бездіяльність поліції у справі про зеленку в суді

Адвокати п'ятого президента Петра Порошенка заявили, що нападнику, який облив лідера "ЄС" зеленкою, дали гарантії безпеки

Журналіст відділу новин
Захист Порошенка оскаржить бездіяльність…
Фото: "ЄС"

Юристи очільника "Євросолідарності" Петра Порошенка подадуть до суду позов на бездіяльність поліції у справі про напад на Порошенка із зеленкою 24 серпня у центрі Києва.

За словами Ігоря Голованя та Іллі Новікова, виконавця злочину прикривають, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

"Це ганебний напад на п’ятого президента Петра Порошенка, який відбувся на свято Дня Незалежності. Замовник цього злочину має великі можливості, щоб примусити Національну поліцію не реєструвати заяву про злочин, ігнорувати заяви громадян і народних депутатів. І примушує Нацполіцію  замість передбаченого законом складу злочину, а саме 346 статті ККУ, що передбачає відповідальність за напад на політичного діяча, на лідера опозиції, зробити з цього випадку звичайне хуліганство. Саме тому ми змушені оскаржувати  бездіяльність Національної поліції, яка не зареєструвала впродовж доби, як це передбачено законом, заяву про злочин саме за 346 статтею ККУ", – заявив адвокат п'ятого президента Ігор Головань.

За словами іншого захисника Порошенка, Іллі Новікова, очевидно, що нападнику була дана гарантія, що він буде недоторканий: "Коли ми бачимо, що поліція відмовляється, всупереч закону, реєструвати кримінальне провадження, ми вважаємо, що це відпрацювання цієї гарантії. Це сигнал кожному наступному "тітушці", який зважатиме – чи погоджуватися на таку пропозицію, чи ні, що такого роду гарантії в принципі працюють".

За словами Новікова, скарга на бездіяльність поліції має на меті якраз зафіксувати, чому дії поліції суперечать закону.

Головань додав, що є підозра щодо зникнення виконавця злочину: "Тому ми вважаємо, що реєстрація кримінального провадження відповідно до закону за правильною статтею забезпечить можливість не тільки належного розслідування, встановлення організаторів. Але й врятувати цю людину, яку втягнули у цей злочин".

Депутат Київради Віктор Кононенко, який ще 24 серпня подав заяву про злочин,  заявив, що правоохоронці її ігнорують: "Я подавав заяву як учасник Маршу Патріотів, який був свідком нападу на п’ятого Президента України. Подавав повідомлення про злочин, передбачений статтями 112, 344, 346 Кримінального кодексу України, що було правоохоронним органами проігноровано. Ми хочемо об’єктивного розслідування. Ми не ставимо собі за мету посадити цього нападника".

На його думку, цю людину просто підставили замовники, підставила "діюча влада".

Нагадаємо, 24 серпня, біля станції метро "Хрещатик" на п'ятого президента України Петра Порошенка напав невідомий. Він облив лідера "ЄС" зеленкою. Поліція оперативно затримала нападника.

У "Євросолідарності" заявили, що це був провокатор від Зеленського.Порошенко невдовзі після нападу на нього поїхав на Співоче поле для виступу.

Тим часом у Telegram оприлюднили інформацію про справжнього нападника – і навіть поспілкувалися з його батьком та сусідом.

У соцмережі з'явилося фото людини, яка нібито напала на п'ятого президента Петра Порошенка і облила його зеленкою. Українці активно обговорюють нібито факти із біографії нападника.

Хлопець, чиє фото опублікувал у соцмережах, заявив, що не був у Києві і має алібі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme