Захоплення талібами Кабула обвалило до мінімуму рейтинг Байдена

Після захоплення Афганістану талібами тільки 46% американців позитивно оцінюють діяльність Джо Байдена на посаді президента

Редактор стрічки новин
Захоплення талібами Кабула обвалило до м…
Фото: Getty Images

Рейтинг схвалення президента Джо Байдена впав на 7 процентних пунктів і досяг найнижчого рівня за цей рік після повалення в Афганістані підтримуваного США уряду та переходу влади у країні до представників радикального руху "Талібан". 

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеному Reuters / Ipsos, передає Depo.ua.

Судячи за підсумками загальнонаціонального опитування громадської думки, проведеного в понеділок, діяльність Джо Байдена на посаді президента в цілому схвалюють лише 46% дорослих американців. Це найнижчий показник за весь час проведення щотижневих опитувань, що почалися в січні, після приходу Байдена в Білий дім.

У п'ятницю минулого тижня 53% респондентів позитивно оцінили дії Байдена на посаді президента під час аналогічного опитування Reuters / Ipsos.

Популярність різко Байдена впала відразу ж після того, як бойовики "Талібану" увійшли в Кабул без будь-якого опору з боку афганських сил безпеки. Це практично звело нанівець 20 років військової присутності США в Афганістані, які обійшлися платникам податків в трильйони доларів і призвели до загибелі тисяч американських військовослужбовців.

Результати опитування свідчать, що менше половини американців схвалюють керівництво Байдена військовими і дипломатичними діями США в Афганістані в цьому році. Президент був оцінений американцями гірше, ніж всі три його попередники, при яких Сполучені Штати брали участь в найтривалішій військової кампанії в історії країни.

Як відомо, 9 березня США почали виводити війська із Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Президент США Джо Байден вирішив повністю вивести американські війська з Афганістану, що залишилися в країні, до 11 вересня 2021 року.

Нагадаємо, радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати Америки продовжать боротися із світовим тероризмом, не задіюючи в цьому Збройні сили. 

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: І нас кинуть як Афганістан: Чому українці знову повторюють дурниці за російською пропагандою

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme