Застрелив літнього судмедексперта під час окупації Ізюма: рашисту оголосили підозру

Ідентифіковано російського загарбника, який під час окупації Ізюма Харківської області застрелив судмедексперта за проукраїнську позицію

Журналіст відділу новин
Застрелив літнього судмедексперта під ча…
Фото: ОГПУ

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, пише Depo.ua.

Підозрюваний — 26-річний уродженець Дагестану, командир бойової машини реактивного дивізіону військової частини 61899 27-ої окремої гвардійської мотострілецької бригаді 1-ї танкової армії Західного військового округу рф.

За даними слідства, 7 травня 2022 року він прийшов до патологоанатомічного відділення Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі. У цей час там були працівники, серед яких 70-річний судово-медичний експерт, який після важкої хвороби втратив ногу та пересувався на протезі.

"Окупант представився, назвав себе "племінником Кадирова" та почав розмовляти зі співробітниками. Судмедексперт сказав, що вважає перебування російських військових на території Ізюма незаконним та сказав: "Хто вас сюди кликав?" — розповідають у відомстві.

Далі окупант почав поводитися агресивно. Він декілька раз ударив в обличчя експерта, зробив 4 постріли з автомата Калашникова у стелю.

Злякавшись, лаборантка вибігла на вулицю. Загарбник наказав лікарю-патологоанатому негайно повернути її назад, і той пішов за жінкою. Коли російський військовий та судмедексперт залишилися у кабінеті вдвох, окупант застрелив чоловіка.

Окупанту заочно оголосили підозру за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством). Наразі вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Підозрюваний у вбивстві в Ізюмі

Нагадаємо, СБУ провела масштабну спецоперацію у Харківській та Донецькій областях, не давши російським спецслужбам зірвати постачання західної зброї на фронт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme