Затримано жителя Кропивницького, який готував ракетний удар по електропідстанції, — СБУ

Служба безпеки України затримала агента фсб під час спецоперації у Кіровоградській області

Журналіст відділу новин
Затримано жителя Кропивницького, який го…
Фото: СБУ

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Depo.ua.

Затриманий — житель Кропивницького, якого, за інформацією правоохоронців, російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресора він потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював серед свого оточення.

За даними слідства, чоловік збирав інформацію про розміщення підрозділів Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури на Кіровоградщині — фото та відео. Насамперед його цікавили локації місцевих об’єктів енергетики.

"Також за вказівкою ворога він мав встановити GPS-трекер біля однієї з трансформаторних підстанцій у Кропивницькому. За сигналами "маячка" окупанти хотіли скоригувати ракетний удар по українському енергооб’єкту. У разі успішної повітряної атаки загарбники планували продовжити серію обстрілів по території обласного центру, використовуючи наводки агента фсб", — стверджують у СБУ.

Чоловіка затримали, коли він намагався встановити GPS-пристрій поблизу міської електропідстанції у Кропивницькому.

Під час огляду місця події та обшуків правоохоронці знайшли GPS-трекер із сім-картою мобільного оператора, телефони та комп’ютерну техніку із доказами листування з представником російської спецслужби.

Чоловікові оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, у Києві СБУ знешкодила банду, яка торгувала українськими паспортами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme