Заворушення та мародерство у ПАР: Загинуло уже понад 200 людей

Кількість загиблих внаслідок заворушень в ПАР, які спалахнули після ув’язненням колишнього президента республіки Джейкоба Зуми, зросла до 212

Редактор стрічки новин
Заворушення та мародерство у ПАР: Загину…
Фото: Prince Ngcobo/Twitter

Про це повідомляє BBC з посиланням на уряд країни, передає Depo.ua.

Зазначається, що зростання кількості загиблих пов’язане з посиленням мародерства. За останніми даними, в Квазулу-Натал були вкрадені акції на суму близько мільярда доларів США і розграбовано не менше 800 роздрібних магазинів.

2500 осіб  були арештовані у зв'язку з заворушеннями.

Президент країни Сиріл Рамафоса переконаний, що всі ці інциденти заворушень і грабежів були спровоковані, і "були люди, які їх планували і координували". За його словами, безлади були спробою захопити демократію в Південній Африці. Він повідомив, що підбурювачі встановлені, але не став вдаватися в подробиці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Південно-Африканській Республіці почалися масові протести та заворушення через арешт колишнього президента країни Джейкоба Зума. 

Станом на 14 липня повідомлялося про 72 жертви заворушень у ПАР

29 червня Джейкоб Зума був засуджений до 15 місяців в'язниці за неповагу до судової системи країни - він не з'явився на засідання у справі про корупцію. Це перший випадок в історії ПАР, коли колишній президент був засуджений до тюремного ув'язнення. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme