Збільшення транзиту "Газпромом": Оператор ГТС розкрив правду

Російський "Газпром" заявив про збільшення транзиту через Україну. "Оператор ГТС" уточнив, що йдеться лише про повернення до контрактних об’ємів перекачки – жодного бронювання додаткових потужностей не відбулось

Журналіст стрічки новин
Збільшення транзиту "Газпромом": Операто…
Фото: Газпром

Як відомо, раніше російський "Газпром" значно знизив обсяги постачання блакитного палива. Це означає, що заяви компанії про збільшення транзиту не зовсім відповідають реальності.

Про це заявив генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" Сергій Макогон на своїй сторінці в Facebook, передає Depo.ua.

"Газпром" рапортує про збільшення постачання до ЄС, але факти кажуть про інше. Обсяг щоденного транзиту через Україну просто повернувся до контрактних обсягів у 109 млн куб. м після зниження до майже 57 млн куб. м у перші дні листопада", – пояснив він.

За словами Макогона, у 2020 році транзит газу в цей сами день був 178,4 млн куб. м, а у 2019 році – 277,3 млн куб. м на добу.

"Україна наразі готова транзитувати до 250 млн куб. м. на добу, що у 2,5 раза перевищує наявний транзит", – зауважив посадовець.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року транзит газу через Україну до Європи скоротився майже на 20% у порівнянні з показниками за вересень.

Читайте також: Росія вирішила зупинити ріст цін на газ у Європі: Чому Путін пішов на поступки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme