"Здала інтереси України на користь Росії": Арестович назвав візит Зеленського до Меркель безрезультатним

Позаштатний радник глави Офісу президента та спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович вважає, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель "здала інтереси України на користь Росії", а візит президента Володимира Зеленського у Німеччину був безрезультатним

Журналіст відділу новин
"Здала інтереси України на користь Росії…
Фото: ЕРА

Про це він заявив в ефірі "Україна 24", передає Depo.ua.

За словами Арестовича, пані Меркель – політик, який іде.

"І президент з пані Меркель, я так можу сказати, не знайшли спільної мови, загального розуміння щодо цілого спектру питань, починаючи від "Північного потоку" – його долі, і закінчуючи конкретною імплементацією "формули Штайнмайєра". Ввічливі заяви під час прес-конференції – це просто, щоб не сваритися", – наголосив він.

На думку Арестовича, візит українського президента в Німеччину в цілому виявився безрезультатним.

"Коли президент сказав, що підтримує ці кластери (заходи для врегулювання війни на Донбасі, запропоновані Німеччиною і Францією, – ред.)… він мав на увазі, що з українськими поправками… Просто не став робити вибухову сенсацію під час дипломатичних заяв за результатами візиту, який фактично нічого не приніс. А не приніс тому, що пані Меркель сім років трималася, але, зрештою, все-таки трохи здала українські інтереси на користь Росії", – вважає посадовець.

Крім того, він зазначив, що західні країни стурбовані зростанням впливу Китаю і готові домовлятися з Росією.

"Я так розумію, що німці називають це захистом німецьких національних інтересів. Частина Заходу настільки серйозно стурбована проблемою Китаю, що готова домовитися з Росією, ціна може бути важкою для України, навіть в оточенні Байдена є такі люди", – підсумував він Арестович.

Нагадаємо, дещо раніше в УІМ назвали головні поразки Зеленського під час зустрічі з Меркель.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme