Зеленський бореться з опозицією за рахунок повернення "тітушок", – Погребиський

Громадський активіст Олександр Погребиський повідомив, що нинішня влада повернула "тітушок" як інструмент боротьби з опозицією

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський бореться з опозицією за рахун…
Фото: Прес-служба "ЄС"

За його словами, минулої п'ятниці, 8 жовтня, активісти зафіксували набір масовки для організації провокацій у Козині на Київщині.

Людей збирали через Telegram-канали, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Європейської Солідарності".

"Учасники російсько-української війни, члени ГО "Брати по зброї", які завжди виступали і виступають проти тітушок, проти проплачених мітингів, прибули в місто Козин. Там знаходилась велика кількість проплачених молодиків, які намагалися спровокувати учасників війни на конфлікт, на силові протистояння. Але всі ці провокації були нейтралізовані", – зауважив Погребиський.

Зазначається, що для легалізації "тітушок" була створена фейкова заявка нібито від ГО "Молоді ветерани". Ця громадська організація вже спростувала свою участь і подала відповідну скаргу правоохоронцям. Погребиський також повідомив, що масовку організовано підвозили хвилями упродовж двох діб.   

"Були постійно автобуси, постійний підвіз, когось забрали, когось підвозили. Все це відбувалося протягом двох діб. І вже третя доба пішла. Всі ці люди в більшості своїй не зрозуміли, чому вони там знаходяться. Це несе системний характер, такі самі акції в місті Козин відбувалися і минулого року, зрежисовані і сплановані за тим же сценарієм за нашої інформації з Офісу президента України", – наголосив активіст.

Своєю чергою, генерал СБУ Віктор Кононенко зауважив, що "тітушок" збирають не лише в Києві та області, але й у Харкові. За його словами, це не перший випадок використання кримінальних елементів проти п’ятого президента Петра Порошенка.

Кононенко нагадав, що 25 липня 2019 року під час виїзду з території ДБР на автомобіль, в якому рухався Порошенко, було скоєно напад, в результаті якого постраждали співробітники УДО. Розслідування цього злочину до цього часу не здійснюється. А 24 серпня 2021 року під час Маршу патріотів на лідера "ЄС" було скоєно повторний напад.

"Ми аргументовано заявляємо про безпосередню причетність до нього Офісу президента Зеленського. Розслідування всіх злочинів, скоєних по відношенню до нашої команди, блокується владою", – наголошує Кононенко.

Він нагадав, що затриманого нападника Іллю Пустовгара, якого передали поліції, відпустили.

"З цього часу нами отримано два судових рішення, що зобов’язують Національну поліцію України зареєструвати кримінальні провадження. Однак ці провадження, за нашою інформацією, закриті за відсутністю складу злочину, а справу по "хуліганці" без допитів свідків та проведення інших належних процесуальних дій скеровано до суду, щоб там м’яким та лояльним вироком у вигляді штрафу "відмазати" злочинця та не допустити надання ним даних про організаторів злочину", – підкреслив він.

Громадський активіст Олександр Погребиський повідомив, що нинішня влада повернула "тітушок" як інструмент боротьби з опозицієютітушки під будинком порошенканабір масовки для пікету будинка порошенка

Нагадаємо, 10 жовтня на Київщині під будинком Порошенка стались сутички мітингувальників. Конфлікт стався між учасниками двох різних акцій, які мають відмінні політичні погляди.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme