Зеленський і Монастирський відреагували на трагедію в Дніпрі: Обіцяють ґрунтовне розслідування й кадрові висновки

Президент України Володимир Зеленський і міністр внутрішніх справ Денис Монастирський відреагували на розстріл військовослужбовців у Дніпрі 

Журналіст відділу новин
Зеленський і Монастирський відреагували…
Фото: Рixabay

Для ґрунтовного розслідування трагедії в Дніпрі створюють спеціальну комісію. Винним обіцяють "кадрові висновки".

Про це повідомляє Depo.ua.

"Зранку маємо жахливі новини з Дніпра. П'ятеро загиблих, за життя поранених борються лікарі. Будь-яка допомога, що потрібна близьким жертв цього страшного злочину, має бути надана невідкладно. Щирі співчуття тим, хто сьогодні втратив рідних", – наголосив президент.

Він нагадав, що вбивцю вже було затримано.

"Очікую від правоохоронців повного інформування суспільства про всі обставини злочину. Мотиви вбивці, те, як таке стало можливим, – усе має бути проаналізоване максимально детально. Обов’язкові кадрові висновки повинні бути зроблені найближчим часом", – підсумував Зеленський.

Реакція Зеленського на стрілянину в Дніпрі

Монастирський також висловив глибокі співчуття рідним та близьким загиблих від дій військовослужбовця НГУ Артема Рябчука.

"На цей час загиблими є 5 осіб, в тому числі жінка та ще 5 осіб є пораненими. За їхні життя борються лікарі. По друге, тільки що Артем Рябчук був затриманий співробітниками поліції в Дніпропетровській області. Він буде нести найсуворішу відповідальність, передбачену законом. Дякую всім співробітникам поліції, хто чесно виконав свою роботу", – написав міністр.

За його наказом має бути створена комісія щодо "вивчення обставин, які могли привести до таких дій 21-річного військовослужбовця, якого призвали для того, щоб навчити як боронити країну і дбати про безпеку, а не для того, щоб він розстрілював своїх колег".

"Також будуть вивчатися обставини проходження Артемом Рябчуком військово медичної комісії, його психічний стан на момент видачі допуску до зброї. Після вивчення умов та обставин що призвели до трагедії будуть зроблені висновки. В тому числі кадрові. Впевнений що нам треба провести ґрунтовний аналіз того, як в країні побудована строкова військова служба, які її переваги та недоліки і що потрібно кардинально змінювати", – підсумував Монастирський.

Реакція Монастирського на стрілянину в Дніпрі

Нагадаємо, о 3:40 ранку 27 січня 2022 року на заводі "Південмаш" солдат строкової служби Артем Рябчук з автомату вбив чотирьох військовослужбовців Національної гвардії України та жінку. Після розстрілу він втік зі зброєю.

Невдовзі з'явилося відео розстрілу Нацгвардійців у кімнаті зберігання зброї на заводі "Південмаш".

Дещо пізніше Рябчук був затриманий патрульною поліцією у місті Підгороднє.

Згодом у ДБР розповіли подробиці затримання строковика, який вбив п'ятьох людей у Дніпрі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme