Зеленський ініціює створення в Україні нових нацпарків: Що про це відомо

Президент Володимир Зеленський підписав укази, якими передбачено створення в Україні національних природних парків "Пуща Радзівіла", "Куяльницький" і "Холодний Яр"

Журналіст відділу новин
Зеленський ініціює створення в Україні н…
Фото: Рixabay

Крім того, документи передбачають збільшення меж території Карпатського біосферного заповідника, національного природного парку "Меотида", національного природного парку "Вижницький" та ботанічного заказника загальнодержавного значення "Староманзирський".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

Для створення національних парків будуть передані близько 40 тисяч гектарів земель державної власності.

На території Сарненського району Рівненської області створять Національний парк "Пуща Радзивілла". До його складу повинні включити 24 тисячі гектарів земель.

Природний парк "Куяльницький" має бути розміщений на території Березівського та Одеського районів Одеської області. На потреби парку виділять 10,8 тисячі гектарів держземель.

Створення національного парку "Холодний Яр" передбачається на території Черкаської області. До його складу з держвласності повинні передати в постійне користування 6,8 тисячі гектарів земель.

Згідно з указами, всі три новостворених об'єкти перебуватимуть у сфері управління Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні в 2022 році стартує розбудова національних природних парків. ДП "Україна туристична", що підпорядковується Державному агентству розвитку туризму, вже готує до запуску низку пілотних проектів.

Читайте також: Час робити селфі: Чотири найфотогенічніші парки України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme