"Зеленський хоче мене ізолювати": Нардеп Лерос заявив, що йому готують "сфабриковану підозру"

Позафракційний народний депутат Гео Лерос вважає, що наступного тижня йому "планують вручити сфабриковану підозру"

Журналіст стрічки новин
"Зеленський хоче мене ізолювати": Нардеп…
Фото: Facebook Гео Лероса

За його словами, це зроблять для того, щоб він більше не міг виїжджати за кордон та спілкуватися з іноземними політиками та медіа.

"Комусь моя діяльність може подобатися, когось вона може дратувати, але мені наступного тижня планують вручити якусь сфабриковану підозру", – написав він у Facebook, пише Depo.ua.

Лерос зауважив, що таке рішення викликане його поїздкою до США.

"Ви подумаєте, що це повна маячня і такого бути не може, але це мені підтвердили з трьох джерел! Зеленський планує таким чином мене ізолювати, щоб не дати більше виїжджати за кордон і спілкуватися іноземними політиками та ЗМІ. Я в а**є, якщо чесно!" – написав нардеп.

Також він додав, що цим питанням особисто опікується столичний прокурор Олег Кіпер, який раніше був помічником глави Офісу президента Андрія Єрмака.

"Мені невідомо, чи буде підозра підписана генеральним прокурором або його заступником у статусі ВО, але хіба це щось змінює? Україна скоро буде за рівнем свобод на рівні Білорусі, ось і все", – додав нардеп. 

скріншот з фейсбук сторінки Гео Лероса

Нагадаємо, наприкінці серпня 2020 року Гео Леросу спалили автівку. Пізніше депутат оприлюднив відео з місця підпалу і заявив, що камери спостереження у дворі, де стояв автомобіль, перестали працювати за два тижні до підпалу.

У вересні 2020 року адвокатська компанія, яка захищала інтереси Лероса у цій справі, вимагала допитати у справі про підпал його автомобіля президента Володимира Зеленського та колишнього і нинішнього керівників його Офісу.

13 вересня Державне бюро розслідувань повідомило, що до підпалу автомобіля Лероса може бути причетний сам нардеп. Інформацію про це слідчі нібито знайшли у Telegram.

Водночас Лерос заявив, що все це – брудна кампанія проти нього, а сам відеозапис, оприлюднений у мережі, схарактеризував як "фуфло". За словами нардепа, його хочуть звинуватити у тому, що він сам ініціював підпал своєї автівки.

Також Лерос пообіцяв подати заяву до правоохоронних органів, щоб "вони дали оцінку цьому відео".

Дещо згодом Лерос заявив, буцімто йому вдалося по гарячих слідах з’ясувати обставини і знайти замовників "сфабрикованого відео". Він припускає, що відео, де він нібито бере хабар, було записане в кабінеті нардепа від ОПЖЗ та скандального київського забудовника Вадима Столара значно раніше, коли Леросу платили за створення арт-об'єктів. А потім воно буцімто було змонтоване. 

За словами Лероса, на оприлюдненому відео приховані інші люди, оскільки тема розмови була геть інша. Він наголосив також, що тепер не виключає версії, що сам Столар міг підпалити йому авто. Виходячи з цього, він звернувся до правоохоронних органів, аби ті допитали Столара та вилучили оригінали цих записів, які підтвердять його слова.

Водночас народний обранець від фракції "Слуга народу" Микола Тищенко, який вже неодноразово мав конфлікти з Леросом, заявив, що "на суді про захист честі та гідності адвокат Гео Лероса стверджував, що особиста сторінка у Facebook його підзахисного тому не належить".

Відтак нардеп припустив, що пост-виправдання у соцмережі міг писати й не сам Лерос.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme