Зеленський наклав вето на законопроект про легалізацію криптовалюти: У чому причина

Президент Володимир Зеленський ветував законопроект №3637 про легалізацію криптовалюти в Україні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський наклав вето на законопроект п…
Фото: Рixabay

Глава держави проти створення окремого регулятора на ринку віртуальних активів, що передбачалося проектом закону.

Створення Національної служби з регулювання обігу віртуальних активів призведе до значних витрат, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Враховуючи це, президент України повертає документ до парламенту з пропозицією внести зміни, згідно з якими функції державного регулювання мають бути віднесені до компетенції регуляторів, які вже існують в Україні, а саме: Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) та Національного банку України", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, про можливість випуску електронної гривні (е-гривні) заявляв ще у лютому 2020 року попередній голова НБУ Яків Смолій.

У серпні поточного року стало відомо, що Україна посіла четверту позицію в рейтингу глобального індексу сприйняття криптоактивів у 2021 році. Також наша країна займає десяте місце за обсягами заробітку на біткоїнах.

Додамо, 8 вересня народні депутати ухвалили законопроект №3637, який має на меті легалізацію віртуальних активів, зокрема дозволить використовувати криптовалюти для здійснення розрахункових операцій.

Читайте також: Karbowanec. Чим українська криптовалюта відрізняється від біткойна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme