Зеленський напророкував Європі "темні часи" через запуск "Північного потоку - 2" 

Якщо Росії вдасться запустити на повну потужність газогін "Північний потік - 2", під загрозою опиниться безпека східної та центральної Європи 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Зеленський напророкував Європі "темні ча…
Фото: zelenskiy_official /Instagram

Таким чином, Росія отримає нові важелі тиску на європейські країни та зможе спробувати продовжити свою агресивну зовнішню політику.

Про це Зеленський заявив в інтерв'ю La Repubblica, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

"Сам факт, що "Північний потік - 2" гіпотетично може бути введений в експлуатацію, є надзвичайно дестабілізаційним для нашого регіону. Якщо це відбудеться, безпека сходу та центру Європи миттєво обвалиться", – сказав Зеленський.

За словами президента України, Росія вкладається в різноманітні важелі тиску на європейські країни для того, щоб цей газопровід запрацював, що означатиме кінець транспортування газу територією України.

Нагадаємо, днями міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову з німецькою колегою Анналеною Бербок щодо запуску "Північного потоку-2". Також глави МЗС двох країн обговорили зміцнення енергетичної безпеки України та Європи.

Довідка: на початку листопада Росія офіційно заявила про готовність "Північного потоку - 2" до запуску. Водночас Німеччина призупинила сертифікацію Nord Stream 2 AG і залучила до процесу дві українські компанії.

Нещодавно голова фракції Європейської народної партії (ЄНП) в Європарламенті Манфред Вебер заявив, якщо Путін застосує зброю проти України, тоді газопроводу "Північний потік-2" – кінець.

Тим часом країни "Великої сімки" на зустрічі в англійському Ліверпулі заявили, що Кремль чекають серйозні наслідки, якщо Росія вирішить напасти на Україну.

Читайте також: Це вам не Меркель: Чому новий німецький уряд хоче застопорити "Північний потік — 2"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme