Зеленський не вважає "95 Квартал" найкумеднішими гумористами – судячи з його привітань з Днем мови

Президент Володимир Зеленський опублікував привітання з Днем української писемності та мови

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський не вважає "95 Квартал" найкум…
Фото: Офіс президента

За його словами, найкумедніші анекдоти – українські, через що можна припустити – Зеленський не вважає "Квартал" найкумеднішим, оскільки гумористи часто використовують у своїх виступах російську мову.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал глави держави.

"Українська мова – прикраса, яка додає чарівності всьому. Колискові українською – найлагідніші. Вірші українською – найромантичніші. Анекдоти – найкумедніші. Діалоги – найвідвертіші. Пісні – найдушевніші. А освідчення українською мовою в коханні – найпалкіші. З Днем української писемності та мови – неймовірної, неповторної, непереможної!" – написав Зеленський.

Зеленський не вважає "95 Квартал" найкумеднішими гумористами – судячи з його привітань з Днем мови

Нагадаємо, 14 липня КСУ визнав закон про мову конституційним. Він передбачає обов'язкове використання української мови у публічному просторі.

Втім, у "Кварталі 95" заявили, що не згодні повністю переходити на українську мову на сцені. Там запевняють, що це передбачає частина друга статті 23 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Довідка: Верховна Рада ухвалила закон про державну мову ще 25 квітня 2019 року. Він передбачає обов'язкове використання української мови у публічному просторі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme