Зеленський переконаний, що Україну неможливо захопити за тиждень

Президент України Володимир Зеленський заявив, що таку велику країну, як Україна, неможливо окупувати за сім днів, як це сталося з Афганістаном
 

Журналіст відділу новин
Зеленський переконаний, що Україну немож…
Фото: ОП

Володимир Зеленський зауважив, що Україна, на відміну від Афганістану, не має сильної залежності від США.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на інтерв'ю Зеленського телеканалу CNN, текстовий фрагмент якого оприлюднили на сайті президента.

"Навіть за вісім років Росія не змогла захопити Україну. Це не армія "Талібану". Це – одна з наймогутніших армій світу. Ми відстоювали свою державність. Ось чому, я думаю, ми максимально незалежні від будь-якої країни", – заявив Зеленський.

На його думку, неможливо таку велику державу – за територією, за чисельністю населення – окупувати за тиждень.

Володимир Зеленський наголосив, що на початку російської агресії українці об'єднувалися у добровольчі батальйони та створювали волонтерські ініціативи, щоб захистити власну країну.

"У 2014 році, нехай пробачать нам партнери зі США та ЄС, спочатку ми опинилися там, де опинилися. Відбулася ескалація, Росією були окуповані наші території. З нами поруч нікого не було. Не було ніякої військової техніки, крім того, що було в нас. Інших військ не було, лише громадяни України", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, 9 березня США почали виводити війська з Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Президент США Джо Байден вирішив повністю вивести американські війська з Афганістану, що залишилися в країні, до 11 вересня 2021 року.

Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості й тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme