США вважають декілька десятків евакуйованих афганців потенційними терористами

Департамент внутрішньої безпеки США визначив 44 афганців, яких було евакуйовано, як потенційну загрозу для національної безпеки

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
США вважають декілька десятків евакуйова…
Фото: Pixabay

За останні два тижні США провели евакуацію понад 60 тисяч людей з Афганістану, після захоплення влади бойовиками радикального руху "Талібан".

Серед них 13 афганців досі перебувають під вартою митної та прикордонної служби, повідомляє Depo.ua із посиланням на The Washington Post.

Зазначається, що вони очікують на додаткові процедури перевірки та аналізу, співбесіди з ФБР і контртерористичними групами. Ще 15 осіб передали в імміграційну і митну службу США (ICE) і відправили назад в транзитні пункти в Європі або на Близькому Сході. При цьому в декількох випадках евакуйованих звільнили після додаткової перевірки.

Уточнюється, що у списках департаменту є 16 афганців, які не отримали дозволу на виїзд і залишаються за кордоном в транзитних пунктах, які американські чиновники називають "конваліями".

"У списках DHS показано, що кілька афганців були позначені як підозрювані у зв’язках з терористами або чиї телефони та електронні пристрої містять інформацію, що викликає занепокоєння у співробітників відділу CBP, які перевіряють їх після прибуття до Сполучених Штатів", – додали у виданні.

Нагадаємо, станом на 9 вересня на території захопленого талібами Афганістану перебувають 159 громадян України, які висловили бажання повернутися додому

Дещо раніше у МЗС України заявили, що продовжать евакуацію українців з Афганістану після 31 серпня. Водночас маршрути повернення громадян влада може скоригувати, залежно від розвитку ситуації в аеропорту Кабула.

Україна наразі вже організувала шість евакуаційних рейсів, які вивезли понад 650 людей.

Читайте також: Зробили те, що іншим не вдалося: ЗМІ розповіли, як українські військові евакуювали людей з Афганістану

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme