В Афганістані залишається майже 160 українців, які хочуть повернутися додому

На території захопленого "талібами" Афганістану нині перебувають 159 громадян України, які висловили бажання повернутися додому

Журналіст стрічки новин
В Афганістані залишається майже 160 укра…
Фото: president.gov.ua

У МЗС України заявили, що всі особи, які хочуть бути евакуйованими з Афганістану мають звернутися до посольств.

Українська сторона, своєю чергою, працюватиме над організацією власне логістичних можливостей такої евакуації. Про це під час брифінгу 9 вересня заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Depo.ua.

"За наявною у нас інформацією, зараз на території Афганістану залишається 159 громадян України, які висловили бажання повернутися додому. Ми працюємо через наші посольства у Таджикистані, Пакистані та Ірані, а також через посольства певних дружніх нам країн, які також мають зв'язки з талібами", – наголосив Кулеба.

За словами міністра, наразі здійснюється робота для організації чергових евакуаційних рейсів. Водночас самі українці, які перебувають в Афганістані, не належать до груп ризику.

"Хочу наголосити, що за нашою інформацією, ті громадяни України, які звернулися до нас з проханням бути евакуйованими, не належать до груп ризику, для безпеки яких на даний час існують реальні гострі загрози, тобто, це не журналісти, це не представники міжнародних організацій чи громадські активісти, колишні посадовці або члени їх сімей. Ми про всіх знаємо, хто ще хоче повернутися, нехай звертаються до наших посольств, будемо вносити у списки", – підсумував очільник МЗС.

Нагадаємо, раніше у МЗС України заявили, що продовжать евакуацію українців з Афганістану після 31 серпня. Водночас маршрути повернення громадян влада може скоригувати, залежно від розвитку ситуації в аеропорту Кабула.

Україна наразі вже організувала шість евакуаційних рейсів, які вивезли понад 650 людей.

Читайте також: Зробили те, що іншим не вдалося: ЗМІ розповіли, як українські військові евакуювали людей з Афганістану

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme