Зеленський "переніс" 700-літній дуб з правого берега Запоріжжя на Хортицю

Президент Володимир Зеленський зганьбився під час виступу перед ліцеїстами на острові Хортиці, що у Запоріжжі

Журналіст відділу новин
Зеленський "переніс" 700-літній дуб з пр…
Фото: прес-служба президента

У своєму виступі глава держави згадав про місце, де ліцеїсти приносили присягу – острів Хортицю. "Протягом багатьох століть історії Хортиця була своєрідним форпостом у боротьбі проти різних ворогів. Саме тут зародився й кувався непереможний дух козацтва, який і в наш час допомагає нам боротися з ворогом", – заявив Володимир Зеленський.

Далі у своїй промові він несподівано згадав об'єкт, який не має ніякого відношення до острова Хортиця, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

Володимир Зеленський заявив, що "на Хортиці є відомий 700-літній дуб, біля якого, за легендою, гетьман Богдан Хмельницький збирав військо, а славетний кошовий отаман Іван Сірко з іншими козаками писав листа турецькому султану".

Нагадаємо, що 700-літній запорізький дуб знаходиться не на острові Хортиця, а у правобережній частині Запоріжжя, у місцевості, яка називається Верхня Хортиця.

Додамо, що президент Володимир Зеленський завітав до Запоріжжя у День захисників та захисниць для того, щоб взяти участь у церемонії складання присяги ліцеїстами та врученні бойових прапорів. 

Це дійство відбулося на острові Хортиця.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme