Зеленський підписав закон про спецподатки для резидентів "Дія.City"

Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 1946-ІХ про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів для стимулювання розвитку цифрової економіки

Журналіст стрічки новин

Закон встановлює спеціальні умови оподаткування резидентів "Дія.City", які мають стимулювати діяльність компаній, що працюють у галузі інформаційних технологій.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Офісу президента.

Серед передбачених законом особливостей оподаткування резидентів "Дія.City":

  • можливість сплати податку на прибуток підприємств на особливих умовах – за принципом податку на виведений капітал;
     
  • оподаткування податком на доходи фізичних осіб доходів спеціалістів – резидентів "Дія.City" у вигляді заробітної плати, винагороди за гіг-контрактом, авторської винагороди за створення службового твору та перехід прав на службові твори за ставкою 5% у разі, якщо такі доходи спеціаліста не перевищують еквівалент 240 тис. євро за рік;
     
  • сплата єдиного соціального внеску резидентом "Дія.City" (якщо він відповідає встановленим вимогам) у розмірі мінімального страхового внеску на суму нарахованої зарплати або винагороди за виконання робіт (надання послуг) за гіг-контрактами.

Передбачається також гарантія стабільності протягом 25 років визначених умов оподаткування резидентів "Дія.City".

Очікується, що цей закон забезпечить дієві стимули для активного розвитку інформаційних технологій та інновацій в Україні, збільшення інвестицій в ІТ-індустрію та створення нових робочих місць.

Нагадаємо, 14 грудня Рада ухвалила другий з необхідних законів для запуску "Дія.City". Документ передбачає такі податкові умови:

  • можливість обирати, який корпоративний податок сплачувати, — податок на прибуток (18%) чи податок на виведений капітал (ПнВК) за ставкою 9%;

  • податок на дохід фізичних осіб (ПДФО) за ставкою 5%;

  • ЄСВ у розмірі 22% від мінімальної заробітної плати;

  • 1,5% військового збору.

Для запуску нового режиму потрібно ухвалення трьох законопроектів. Як відомо, основний закон 4303 про "Дія.City" був ухвалений парламентом і підписаний президентом ще у серпні. Крім того, є ще законопроект, який передбачає зміни до Кримінального процесуального кодексу. 

Дія.Сity — спеціальний правовий режим для IT-галузі, який передбачає для компаній-резидентів спеціальні умови оподаткування, нові форми та варіанти співпраці спеціаліста з компанією, покращення інвестиційної привабливості українських IT-компаній, а також захист від свавілля силовиків.

Читайте також: ІТ під прицілом Мінцифри: Що не так із законопроектом "Дія.City"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme