Зеленський погодив Резнікова на посаду міністра оборони, – ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру нового міністра оборони
 

Журналіст відділу новин
Зеленський погодив Резнікова на посаду м…
Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Новим міністром оборони України стане Олексій Резніков – чинний віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомив головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, інформує Depo.ua.

"Новий кандидат у міністри Резніков не був раніше пов'язаний з питаннями оборони й безпеки. Це професійний адвокат, який не мав стосунку до бойових дій і оборонного планування. Тому Резніков буде для Офісу керованою фігурою, йому буде потрібно чимало часу для того, щоб вникнути в суть того хаосу, який відбувається, й виробити в ньому якусь логіку й стратегію", – написав Бутусов.

За його словами, іншим кандидатом, якого розглядав Зеленський, була колишня кандидатка у мери Києва від "Слуги народу" Ірина Верещук.

"За даними джерел "Цензор.Нет", головною мотивацією Зеленського є бажання мати "говіркого" міністра оборони, замість "мовчазного" Тарана, який не дає інтерв'ю й прес-конференцій через великі труднощі з зв'язністю викладу своїх думок. Таран абсолютно очевидно фізично нездоровий і нездатний виконувати обов'язки міністра", – наголошує журналіст.

Бутусов також зазначає, що чинного міністра оборони Андрія Тарана запропонував голова Офісу президента Андрій Єрмак і начальник комітету з розвідки Руслан Демченко, яким президент Зеленський передав усі повноваження з управління сектором оборони й безпеки, і з ведення війни на Донбасі.

"Єрмак і Демченко не хотіли заміни Тарана, і захищали його, незважаючи на всі скандали, оскільки він є слухняним виконавцем, здатним віддати, наприклад, наказ №330 про штрафи для тих, хто стріляє по російських окупантах. Крім того, Таран не заважає офісу в ручному режимі впливати на будь-які питання в армії і передусім на питання організації держзакупівель", – пише Бутусов.

Він стверджує, що Резнікова Зеленський розглядає передусім як дипломата і комунікатора, а не військового реформатора, організатора оборони.

"Тому, на жаль, передумови для будь-яких структурних змін в армії поки що не проглядаються. Утім, на відміну від багатьох інших кандидатів, яких розглядав Зеленський, Резніков людина інтелектуальна, і є надія, що він зможе навести порядок хоча б у тих критичних сферах, які повністю розвалив Таран – в держоборонзамовленні, в держзакупівлях, наприклад, в закупівлі палива, де масштаби корупції та безвідповідальності вже опустилися до рівня 2013 року. Гірше вже нікуди", – додав Бутусов.

"Утім, подивимося, в які терміни Зеленський реально змінить Тарана", – резюмував він.

Нагадаємо, 13 липня у ЗМІ з'явилась інформація, що міністр юстиції Денис Малюська, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко і міністр оборони Андрій Таран написали заяви на звільнення.

21 липня, на засіданні Кабінету міністрів України звільнили трьох заступників міністра оборони Андрія Тарана: Олександра Миронюка, Ігоря Старобінського та Ігоря Халімона. Тоді ж джерела в уряді повідомляли, що й під самим міністром крісло теж хитається.

29 липня голова фракції "Слуга народу" у ВР Давид Арахамія заявив, що поки немає інформації про звільнення міністра оборони Андрія Тарана, однак партія готова підтримати таку пропозицію, якщо її надасть президент.

31 серпня джерела у парламенті повідомляли, що новим міністром оборони, після серії співбесід та консультацій в Офісі президента, вірогідно буде призначений Юрій Гусев, який зараз очолює концерн "Укроборонпром".

15 жовтня прес-секретар президента країни Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що ніщо не вказує на те, що найближчим часом відбудеться зміна міністра оборони України Андрія Тарана на когось іншого.

Читайте також: Миронюк, Старобінський та Халімон: Чому звільнилися заступники міністра оборони

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme