Зеленський поговорив з президентом Литви: Які питання порушувались

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Литви Гітанасом Науседою

Журналіст стрічки новин
Зеленський поговорив з президентом Литви…
Фото: ОП

Лідери країни обговорили безпекову ситуацію на українському кордоні й тимчасово окупованих територіях на тлі загрози вторгнення Росії в Україну. Зеленський також закликав зберегти єдність ЄС і НАТО.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на прес-службу очільника держави.

"Глава Української держави ознайомив співрозмовника з актуальною безпековою ситуацією вздовж кордонів та на тимчасово окупованих територіях України. Він наголосив на важливості збереження єдності країн – членів ЄС та НАТО в цій ситуації", – йдеться у повідомленні.

Крім того, Зеленський подякував Науседі за чітку, послідовну позицію Литви на підтримку України й за вагому практичну допомогу для зміцнення обороноздатності нашої держави.

Президенти позитивно відзначили традиційно високу динаміку двостороннього діалогу на всіх рівнях, а також скоординували позиції щодо графіка контактів на найближчу перспективу у межах українсько-литовського стратегічного партнерства.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що влада Литви безкоштовно передасть Збройним силам України 24 портативних тепловізори. Вартість доставки вони також візьмуть на себе.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme