Росія звинуватила Захід в істериці щодо України

Росія вважає, що західні країни нагнітають істерику навколо України, говорячи про ескалацію відносин Києва та Кремля

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Росія звинуватила Захід в істериці щодо…
Фото: s.v.lavrov / Instagram

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що країни Заходу, говорячи про загрозу повномасштабного вторгнення Росії в Україну, просто нагнітають істерику.

Так Лавров прокоментував евакуацію дипломатів США з Києва, передає Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Захід, звичайно, нагнітає істерику – евакуація паралельно з накачуванням зброєю, паралельно з підсуджуванням постійним української еліти, хоча сама українська еліта, на мою думку, вже трохи перелякалася від того, що Захід надто став залякувати", — сказав російський міністр.

Нагадаємо, на тлі загрози вторгнення Росії Велика Британія евакуює із Києва близько половини співробітників посольства. Водночас, як заявили офіційні особи Британії, жодних конкретних загроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернуться на батьківщину.

Крім того, 23 січня Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США. Громадянам США в Україні рекомендують розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. 

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення Державного департаменту США про від'їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві, назвавши його "передчасним кроком і проявом надмірної перестороги". 

Читайте також: Відступ послів: Чому США та Британія евакуюють дипломатів з України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme