Зеленський поїхав у Брюссель і вже поговорив з президентом Євроради

Президент України Володимир Зеленський Брюсселі зустрівся з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем

Журналіст стрічки новин
Зеленський поїхав у Брюссель і вже погов…
Фото: president.gov.ua

Сьогодні президент України Володимир Зеленський відправився з робочим візитом у Брюссель, де вже зустрівся з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Офісу президента.

Зеленський і Мішель скоординували позиції перед шостим самітом Східного партнерства. Український президент наголосив на важливості визначення стратегічних цілей Східного партнерства, зокрема щодо відносин між Європейським Союзом та державами "Асоційованого тріо". Зокрема, він акцентував, що стратегічною метою України у відносинах з Євросоюзом є набуття повноправного членства. Наша держава очікує на визнання своєї європейської перспективи з боку ЄС.

Крім того, Зеленський поінформував Мішеля про розвиток безпекової ситуації вздовж кордонів України. Лідери погодилися з необхідністю продовження спільних зусиль з метою недопущення ескалації конфлікту. Наш президент висловив сподівання, що за результатами засідання Європейської ради, запланованого на 16 грудня, лідери ЄС надішлють чіткі сигнали на адресу Росії. 

Зазначимо, Зеленський 15–16 грудня перебуватиме з робочим візитом у Брюсселі, де візьме участь у шостому саміті Східного партнерства. У заході також візьмуть участь президент Європейської ради Шарль Мішель, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, лідери держав – членів Євросоюзу та країн Східного партнерства.

У межах візиту до Брюсселя Зеленський проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами держав – членів ЄС та країн-партнерів, керівництвом Європейського Союзу та Генеральним секретарем НАТО.

Нагадаємо, 12 жовтня у Києві президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем та президентом Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн в межах саміту Україна – ЄС.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme