Зеленський поспілкувався з Блінкеном: Узгодили позиції США перед самітом Байдена та Путіна

Президент Володимир Зеленський провів розмову із держсекретарем США Ентоні Блінкеном перед самітом американського та російського очільників Джо Байдена та Володимира Путіна

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський поспілкувався з Блінкеном: Уз…
Фото: Twitter Володимира Зеленського

Під час телефонної розмови Зеленський та Блінкен погодили позиції США, з якими Байден буде вести перемовини з Путіним.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Зеленського у Twitter.

"Домовилися й надалі діяти спільно та скоординовано. Вдячний стратегічному партнеру й союзнику – США за незмінну підтримку нашого суверенітету й територіальної цілісності. Нічого про Україну без України", – йдеться у повідомленні.

Президент Володимир Зеленський провів розмову із держсекретарем США Ентоні Блінкеном перед самітом американського та російського очільників Джо Байдена та Володимира Путіна

Зауважимо, дещо раніше представник Білого дому повідомив для видання Independent, що Байден проведе розмову із Зеленським перед перемовинами із Путіним.

Нагадаємо, сьогодні у Кремлі оприлюднили деталі онлайн-саміту Путіна та Байдена. Лідери обох країни обговорять: напруженість навколо України; просування НАТО до кордонів Росії; ініціативу російського президента щодо гарантій безпеки.

3 грудня на Росії прямо заявили, що Путін на майбутньому онлайн-саміті з президентом США Джо Байденом буде домовлятись про гарантії невступу України до НАТО.

Водночас Байден заявив, нібито не приймає "червоні лінії" Путіна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme