Зеленский пояснив, чому після саміту з Путіним Байден поговорив з ним не першим

Президент США Джо Байден поговорив із президентом України Володимиром Зеленським не першим після саміту США-Росія, щоб не ображати європейців

Журналіст відділу новин
Зеленский пояснив, чому після саміту з П…
Фото: скріншот

Зеленський, пояснюючи, чому його розмова з Байденом відбулася не відразу після саміту Байден-Путін, пояснив це давніми зв'язками США із лідерами Європи.

Про це президент заявив у інтерв'ю телеканалу "1+1", передає Depo.ua.

За його словами, якби першим із Байденом поговорив саме він, у європейських народів виникли б питання до очільника Білого дому щодо пріоритетів у зовнішній політиці.

Зеленський згадав про давню історію стосунків США, зокрема, із Великою Британією, через що, переконаний президент України, Байден і поговорив спочатку з британцями, німцями та французами.

Нагадаємо,  телефонна розмова між президентами України та США Володимиром Зеленським та Джо Байденом відбулася аж 9 грудня, аж за два дні після саміту Байден-Путін (до того ж із годинною затримкою).

Як розповіли в Офісі президента України, у першу чергу Зеленський та Байден обговорили недавній онлайн-саміт президента США з Путіним. Щодо цього саміту, то Володимир Зеленський подякував Джо Байдену за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Також сторони обговорили подальші кроки у розв'язанні донбаського конфлікту. Зеленський наголосив, що ми маємо чіткі пропозиції щодо розблокування мирного процесу. Крім того, президенти обговорили російський газопровід "Північний потік-2".

Переговори Байдена з Путіним по відеозв'язку відбулися 7 грудня. У Білому домі заявили, що Байден наголосив – США та наші союзники нададуть відповідь сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації проти України.

Відразу після саміту Байден переговорив тільки із лідерами ЄС та Великої Британії.

Читайте також: "Перемога" чи змова проти України: Чим обернуться переговори Путіна з Байденом

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme