Зеленський привітав українців з Днем єднання у Маріуполі (ВІДЕО)

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем єднання під час виступу у Маріуполі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський привітав українців з Днем єдн…
Скріншот

Він висловив подяку дипломатам, які залишилися в Україні попри інформацію про ймовірне вторгнення Росії.

Про це пише Depo.ua із посиланням на слова Зеленського.

"Шановні захисники і захисниці, які боронять наші українські кордони та мир на нашій українській землі, ви справжні герої. Шановні посли і дипломати, керівники міжнародних організацій, які залишаються сьогодні з нами, на нашій, українській землі, попри ситуацію біля наших кордонів. Ви – справжні друзі, і дякую, що сьогодні ви тут з нами. Шановні воїни, що зараз дивляться на нас з неба, бо віддали за рідну землю своє життя – ви з нами, ви справжні легенди. Шановні медики, волонтери, капелани, які лікують, допомагають і моляться за наших воїнів, шановні журналісти, які зберегли своє обличчя і не сіяли паніку, шановні громадяни України, які зберегли холодну голову, а отже, спокій, шановні політики, які заради національної безпеки змогли стати державними діячами, а не втікачами. Дорогий народе, я вітаю всіх вас з нашим святом – Днем єднання", наголосив він.

Президент висловив вдячність всім, хто захищає Україну у цей важкий час.

"Я дякую всім, хто захищає Україну, хто стоїть і буде стояти за неї. Хто вірний присязі та вірний Україні. З вами – нічого не страшно, ми готові долати будь-які загрози, політичні, воєнний тиск. Ми не відступимось і не поступимось. Нас єднає ваша сила, ваша воля, непохитність і незламність, мужність і мудрість. Нас єднає всі ці вісім років. Нас не лякають жодні прогнози, люди, вороги, будь-які дані, бо ми будемо себе захищати. І 16 лютого, і 17, і березень, і квітень, і вересень, і грудень. День і місяць не важливі", – додав Зеленський.

Він зазначив, що багато речей змінилися з 2014 року, і Україна за цей час стала набагато сильнішою.

"Важливий рік. Це 2022 рік, а не 2014. Це важливо, важлива різниця. Війна йде вісім років, ми стали у стільки ж разів міцнішими. Без вас не було б держави, цієї землі, волі на цій землі. Без вас, чесно, не цікаве майбутнє. Ми маємо прекрасні, міцні Збройні сили України, дипломатичні сили, волонтерські сили і сили національного спротиву усієї України. Сили захищати нас, свою землі, не піддаватися на будь-які провокації, здолати шлях до знову нашої, мирної, єдиної України. Ми прокладаємо цей шлях разом і тільки разом. Ми збудуємо мирну і щасливу Україну разом. Ми спокійні, адже ми разом. Ми українці, і тому ми разом", – резюмував він.

Нагадаємо, 14 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про створення державного свята під назвою День єднання. Його відмічатимуть щороку 16 лютого. На честь свята прапор України підняли на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, а о 10:00 пролунав державний гімн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme