Зеленський видав указ про День єднання: Підвищення зарплат військовим та санкції для чиновників

Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення державного свята під назвою День єднання

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський видав указ про День єднання:…
Фото: ОП

Зокрема, День єднання будуть відмічати щороку, 16 лютого. На честь свята прапор України мають підняти на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, а о 10:00 має прозвучати гімн.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

Окрім цього, мають бути проведені закордонними дипломатичними установами України в державах перебування іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Зеленський також указом доручив Кабміну підвищити зарплату військовослужбовцям. Зокрема, з 1 березня грошове забезпечення зросте наступним чином:

  • Збройні сили України – підвищення на 30%

  • Нацгвардія та Держприкордонслужба – доведення підвищення грошового забезпечення до 20% з початку 2022 року.

Уряд також повинен на основі єдиної інформаційної платформи забезпечити щоденне інформування українців про реальну безпекову ситуацію. На додаток до цього Кабмін має прискорити створення та запуск системи територіальної оборони і заходів щодо підготовки українців до національного спротиву.

У третьому пункті указу йдеться про санкції для чиновників, які будуть не на роботі у цей день.

"Державним органам забезпечити належне їх функціонування, перебування посадових осіб на роботі та виконання ними обов'язків відповідно до складеної присяги, а у разі виявлення порушень застосування в установленому порядку відповідних санкцій", – йдеться у повідомленні.

Додамо, у своєму сьогоднішньому відеозверненні президент звернувся до українців та закликав не панікувати. За його словами, українцям потрібно зберігати спокій, оскільки Росія намагається посіяти паніку та дестабілізувати нашу країну.

Зауважимо, напередодні Зеленський закликав народних депутатів, які покинули межі країни, повернутися до України протягом 24 годин.

Перед цим Стефанчук зазначив, що минулого тижня за кордоном перебували понад 30 народних депутатів, однак більшість з них мала вже повернутися в Україну. Водночас він не зміг назвати кількість народних депутатів, які нині перебувають за кордоном.

Нагадаємо, 12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Мова йде про 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Того ж дня президент США Джо Байден вкотре застеріг російського колегу Володимира Путіна від вторгнення в Україну. Він заявив, що США відкриті до дипломатії, але готові й до інших сценаріїв.

13 лютого Джо Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Президент України Володимир Зеленський попросив американського лідера Джо Байдена відвідати Київ.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme