Зеленський звернувся до українців та закликав не панікувати: "16 лютого стане Днем єднання" (ВІДЕО)

Президент Володимир Зеленський на тлі інформації про ймовірне вторгнення Росії на територію України записав заспокійливе відеозвернення

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський звернувся до українців та зак…
Скріншот

За його словами, українцям потрібно зберігати спокій, оскільки Росія намагається посіяти паніку та дестабілізувати нашу країну.

Про це Зеленський заявив у своєму відеозверненні, пише Depo.ua.

"Перед нашою державою постали серйозні зовнішні та внутрішні виклики, які вимагають від мене й кожного з нас відповідальності, впевненості та конкретних дій. Нас лякають великою війною та вкотре призначають дату воєнного вторгнення. Це вже не вперше. Але наша держава сьогодні сильна, як ніколи", – наголосив він.

Президент зазначив, що Україна хоче миру та розв'язання усіх питань виключно шляхом переговорів.

"І Донбас, і Крим повернуться в Україну. Виключно дипломатичним шляхом. Ми не зазіхаємо на чуже, але й свого не віддамо. Ми маємо прекрасну армію. Наші хлопці мають унікальний бойовий досвід і сучасну зброю. Це вже в рази сильніша армія, ніж вісім років тому. Ми впевнені в наших збройних силах, та наші військові теж мають відчувати нашу підтримку, нашу згуртованість та нашу єдність", – додав Зеленський.

Він розкритикував бізнесменів, які вилетіли за межі України на тлі чуток про вторгнення Росії. Президент закликав їх повертатися до України. Зеленський також прокоментував інформацію про ймовірний напад Росії 16 лютого.

"Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність. У нас одне велике європейське прагнення. Ми хочемо свободи й готові її виборювати. На нас із неба дивляться 14 тисяч захисників та мирних громадян, загиблих у цій війні. І ми не зрадимо їхню пам'ять", – резюмував він.

Нагадаємо, 12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Мова йде про 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Того ж дня президент США Джо Байден вкотре застеріг російського колегу Володимира Путіна від вторгнення в Україну. Він заявив, що США відкриті до дипломатії, але готові й до інших сценаріїв.

13 лютого Джо Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Президент України Володимир Зеленський попросив американського лідера Джо Байдена відвідати Київ.

Згодом CNN спростував вторгнення Росії до України 16 лютого. Працівники ЗМІ стверджують, що Росія не почне проривати українські кордони у середу, 16 лютого, як про це говорили раніше.

Так, журналісти, спираючись на думку військових експерті, висловили припущення, що спланованому заздалегідь російському вторгненню заважає тепла погода. Через теплий вітер земля не зможе замерзнути. А це, своєю чергою, заважає переміщувати танки та іншу важку військову техніку.

Однак, у CNN додали, що Росія може напасти, використовуючи іншу військову тактику.Зокрема, держава-агресорка може взяти на озброєння далекобійну артилерію, авіацію та ракети. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme