Зеленський привітав українців з Різдвом

Президент України Володимир Зеленський привітав християн західного обряду з Різдвом Христовим

Журналіст відділу новин
Зеленський привітав українців з Різдвом…
Володимир Зеленський

Відеопривітання голова держави опублікував на сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

Пропонуємо ознайомитися з основними тезами з його виступу. 

Понад 300 днів і вісім років у битві зі злом

Зеленський зазначив, що українці протидіють "злу й темряві" понад "300 днів і вісім років". Проте мають потужну та дієву зброю — "молот і меч духу й свідомості", мудрість Божу, а також відвагу й хоробрість. 

"У зла немає зброї, сильнішої за броню, дану нам Богом. Зло розбивається об цю броню, як об кам’яну стіну. Ми бачили це не раз. Ми витримали на початку війни, витримали атаки, погрози, ядерний шантаж, терор, ракетні удари. Витримаємо цю зиму. Бо знаємо, за що боремося", — наголосив Зеленський.

Бог — справедливий суддя, який карає зло

Президент додав, що український народ прямує "крізь терни до зірок, знаючи, що чекає в кінці шляху". 

"Бог — справедливий суддя, який добро нагороджує, а зло карає. На якому ми боці — очевидно. Хто є хто в цій битві — очевидно", — зазначив Зеленський.

І процитував біблійну Книгу приказок Соломонових про те, чому протистоять українці: "... очі горді, мова неправдива, руки, що проливають кров невинну, мозок, що кує злі задуми, ноги, які швидко біжать до лиходійства, діяння, що сіють розбрат, серця, сповнені ненависті". 

З вірою в біблійне пророцтво

Зеленський наголосив, що "ми не праведники, не святі, але точно змагаємося за добро і б’ємося за світло" з вірою в біблійне пророцтво: "Народ, що в темряві ходить, Світло велике побачить, і над тими, хто сидить у краю тіні смерти, Світло засяє над ними! Бо Дитя народилося нам, даний нам Син Божий!".

Хоч би де ми були, ми будемо сьогодні разом 

Президент упевнений, що Різдво Христове здатне об’єднати всіх українців, хай де б вони були зараз.

"Хтось побачить сьогодні першу зірку в небі над Бахмутом, Рубіжним, Кремінною. Вздовж тисяч кілометрів лінії фронту. Хтось — на трасі, в дорозі від українсько-польського кордону на Херсонщину чи Запоріжжя. Хтось побачить її крізь діри понівеченого кулями даху власної оселі. Хтось зустріне свято в чужих домівках, але не в чужих людей — українців, що дали прихисток українцям", — наголосив Зеленський. 

Він також пообіцяв повернути свободу всім українцям і українкам, які зустрінуть це Різдво в неволі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme